logo-hmk-klein

HORSTER 
MANNENKOOR

 

zondag 20 oktober 2019

Zoeken

       


Agenda

DEC
14
Winterconcert

Concert | 20:00 | H. Odakerk, Rector Mulderstraat 5, Melderslo

DEC
24
Kerstvakantie

Vakantie | Geen Repetitie

DEC
25
Opluisteren H. Mis

Activiteit | Sint-Lambertuskerk

DEC
31
Kerstvakantie

Vakantie | Geen Repetitie


Laatste Nieuws

25-11-2017 - Algemeen - Jubilarissen 2017
28-10-2017 - Algemeen - 2017-10-28 herfstconcert HMK

Dirigent

Tim Schulteis

Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde Tim Schulteis wiskunde en natuurkunde aan de universiteit van Aken. In 2002 studeerde hij daar af in theoretische natuurkunde. 
Hierna begon Tim in 2001 aan het Conservatorium Maastricht zijn opleidingen in de hoofdvakken koordirectie en solozang. In 2005 studeerde hij af in de richting koordirectie. 
Hij vervolgde deze opleiding met de Tweede Fase koordirectie bij Ludo Claesen en volgde masterclasses bij onder meer Jos van Veldhoven, Daan Admiraal en Daniël Reuss.

Als solist verleende Tim zijn medewerking aan diverse cantates van onder meer J.S. Bach en Telemann, alsmede aan verschillende missen en oratoria. 
Als koorzanger deed hij ervaring op bij ensembles zoals Studium Chorale, Collegium ad Mosam, Camera Musica Mosana (tegenwoordig Kamerkoor Maastricht) en het Nederlands Studenten Kamerkoor. 
In 2004 was Tim Schulteis één van de medeoprichters van Vocaal Ensemble Virenze, een professioneel ensemble dat in diverse kleine bezettingen opereert met een repertoire van Renaissance tot hedendaags.

Als dirigent is Tim momenteel naast het Horster Mannenkoor verbonden aan de zanggroep 'Andiamo' in Weert. 

Naast zijn activiteiten als musicus werkte Tim van 2002 tot 2007 aan zijn proefschrift aan de Universiteit Maastricht, hetgeen resulteerde in een promotie in wiskundige economie. 
Sinds 2007 werkt Tim bij de Algemene Pensioen Groep (APG) en voltooide hij in die hoedanigheid de opleiding tot actuaris.

STER-sponsoren

Locatie