woensdag 25 april 2018

Vakantie | Geen Repetitie

Kiosk inzingen

Activiteit | Museum De Locht Broekhuizerdijk 16d, 5962 NM Melderslo

Programma Kiosk inzingen 13.15 uur aankomst bij De Locht 13.30 uur inzingen 14.00 uur ee...

Gortmeuleconcert

Concert | De Gortmeule Gortmolenweg 19, 5961 NX Horst

25-11-2017 - Algemeen - Jubilarissen 2017
28-10-2017 - Algemeen - 2017-10-28 herfstconcert HMK

Ledenbestand

Helaas is tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot gedeelte van het archief verloren gegaan, onder meer de ledenadministratie. Uit de periode daarna kan het ledenbestand vrij goed in beeld gebracht worden. Na 1945 is het ledental uitgegroeid van ongeveer 50 tot bijna 100. In het begin van de jaren negentig telde het koor 82 actieve zangers, met daarnaast 15 niet actieve leden. Momenteel telt de ledenlijst: 41 actieve zangers, 1 dirigent en 7 niet-actieve leden waaronder een erelid en een erevoorzitter.

In diezelfde periode heeft er een enorme verschuiving in de gemiddelde leeftijd plaatsgevonden. In vroegere tijden traden de meeste zangers reeds op hun achttiende toe tot het koor; tegenwoordig gebeurt dit veelal op een duidelijk latere leeftijd. De vergrijzing binnen de koorwereld is een bekend fenomeen in binnen- en buitenland. Er zijn steeds meer mogelijkhden beschikbaar om de vrije tijd op een ander wijze in te vullen dan in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Gelukkig zien we binnen ons koor ook veertigers die bewust een keuze hebben gemaakt voor de zang, saamhorigheid en gezelligheid.

STER-sponsoren